När Nicklas var liten så fanns det ingen glass att köpa till honom, förutom isglass, men efter lite experimenterade så fick jag fram en riktigt god glass!
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl kokosmjölk
- 1 msk vaniljstång
- 2 msk strösocker
- ½ dl strösocker
- 3 st äggulor
- 2 msk mjölkfritt margarin
- 1 gelatinblad
- 1 st äggvita
Arbetsbeskrivning
Kokosmjölken hälls i en kastrull (ej aluminium). Skåra vaniljstången på längden. Lägg ned den i kastrullen tillsammans med strösockret. Sjud 15 minuter. Ta upp vaniljstången.
Tillsätt ½ dl strösocker. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt äggulorna, en i taget. Sätt grytan på värmen igen. Vispa oavbrutet under sjudning i ca 10 minuter tills blandningen blir tjock och krämig. Ta kastrullen från värmen. Sätt den i kallbad.
Tillsätt mjölkfritt margarin. Vispa med elvisp tills fettet smält och det mesta av ”hettan” försvunnit. Det tar ca 5 minuter.
Gelatinbladet läggs i vatten. Under tiden vispas äggvitan till hårt skum. Krama ur gelatinbladet och smält i en kastrull på svag värme. Tillsätt äggvitan och gelatinbladet i glassen.
Smaksätt efter egen smak. Jag rekommenderar 200 gr hallon som blandats med lite strösocker till lagom sötma. Kyl ned och frys ett par timmar.
Trackbacks/Pingbacks