Månadens Gröna fyller 1 år i maj och det vill jag passa på att göra lite reklam för innan jag presenter mitt bidrag för maj månad, en gluten- och mjölkfri sparrispaj. Om du är intresserad av grön, skön mat så är det ett absolut måste att gå med i vår facebookgrupp. Varje månad presenterar en ny månadsvärd sitt tema och tanken är att inspirera till grönt tänkt och en massa grön mat. Alla kan vara med och det behövs ingen hemsida, utan det går att lägga in sitt bidrag på instagram eller facebook. Så länge du lämnar ett spår hos månadens värd, så är du med och bidrar till vår växande gröna receptbank.
Månadsvärd för maj är Tina som har den störtsköna bloggen grönt varje dag och temat för månaden är sparris. Jag älskar sparris så det var perfekt tema för mig.
4-6 portioner
Ingredienser:
- 3 dl Lailas gul mjölmix
- 1 krm salt
- 150 g mjölkfritt margarin
- 2 msk kallt vatten
- 2 msk chiafrön
Fyllning
- 3-4 msk ajvar
- ½ paprika strimlad
- 5 stora champinjoner, strimlad
- 1 knippe sparris, strimlad
- ½ ask körsbärstomater
- 1 röd lök, strimlad
- salt
- peppar
- 3 ägg
- 2 dl sojadryck
Arbetsbeskrivning:
Tillsätt mjölmix, salt, skivat mjölkfritt margarin och vatten till en matberedare. Bearbeta så att det blir en slät deg. Låt degen vila i 10 minuter i kylskåp. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter. Platta ut degen i formen (går alldeles utmärkt med handen). Ställ pajskalet kallt och låt vila ca 30 minuter. Förgrädda i 10-15 minuter i 175 grader.
Bred på ett tunt lager ajvar i botten. Fördela grönsakerna över skalet. Salta och peppra. Vispa ihop ägg och sojadryck. Salta och peppra lätt och smaksätt gärna med lite paprikapulver. Häll blandningen över pajskalet och sätt in i 40-45 minuter i 175 grader.
Hej Åsa!
Vilken fantastisk paj du bjuder på, ser verkligen god ut!
Ja tänk att det redan gått ett år….
Ha en trevlig kväll// Tina
Tack Tina