Njuter du av sommaren? Min man påbörjar sin semester idag men själv så jobbar jag en vecka till. Det känns så där eftersom son med sambo kommer ned nästa vecka men vi får passa på att umgås på kvällarna. Vi har inte planerat några längre resor under sommaren utan det kommer att bli utflykter i närområdet.

Något som jag dock måste ta tag i är att uppdatera Nicklas Kokbok vilket innebär att jag stänger ned sidan ett antal dagar så att jag kan arbeta ostört i bakgrunden. Jag har inte bestämt exakt när det blir, då mycket hänger på vädret. Regniga dagar är perfekta dagar att ägna sig åt kokboken 🙂

Det här är en kaka som vi smaskade i oss under midsommar. Jag sticker ut hakan och säger att detta måste vara sommarens absolut godaste kaka. Och ska du bara äta EN kaka under sommaren – då måste du testa denna. Jösses vad gott det var. Chokladkakan är härlig seg, precis som en kladdkaka ska vara. Toscatäcket blir som pricken över i och det är svårt att nöja sig med bara en bit. Yum yum!

Cirka 16 bitar

Ingredienser:

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 3 dl rismjöl

Kokostosca:

  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl växtbaserad grädde
  • 4 dl kokosflingor

Så här gör du:

Smält det mjölkfria margarinet i en stor gryta. Rör ner strösocker och ägg. Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt och rismjöl. Rör ihop till en smet.

Häll smeten i en liten långpanna eller ugnsform, ca 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10 minuter.

 

Under tiden kakan är i ugnen förbereder du kokostoscan. Rör ihop mjölkfritt margarin, strösocker, sirap och grädde i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter under omrörning. Tillsätt kokosflingorna och sjud i ytterligare någon minut.

Bred kokostoscan över kakan och grädda i ytterligare ca 10-15 minuter tills toscan fått fin färg.

Låt svalna och skär sedan i rutor.