De här gluten- och mjölkfria frukostbullarna blir riktigt saftiga och håller sig fräscha länge. De är så nära ett ”riktigt” bröd man kan tänka sig.

Jag experimenterade och lät bullarna stå ute, utan påse, och dag två var de fortfarande saftiga.

Det är ett recept som jag har fått omarbeta lite, för jag var ambitiös och testade med majsmjöl, yoghurt baserad på soja, och lite andra glutenfria mjölsorter, men allra bäst blev de när jag använde kokosmjölk och mjölmix.

På bullarna strör jag lite rostade rapsfrön men det går naturligtvis lika bra att använda vallmofrö.

I går så var vi och firade min pappa som fyllde år och mamma hade gjort en helt fantastisk kycklingsallad, som bara smälte i munnen. Och ingen sommarfödelsedag utan en riktigt härlig jordgubbstårta. Mums!

6 st bullar

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 250 ml kokosmjölk
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 3 tsk bakpulver
  • rostade rapsfrön

Så här gör du:
Vispa ägg och salt pösigt. Tillsätt kokosmjölken och blanda väl. Rör ned glutenfri mjölmix och bakpulver. Skeda upp i 6 formar, strö över lite rostade rapsfrön och sätt in i ugn 175 grader, i cirka 20 minuter. Känn av med en sticka.