För ett par veckor sedan deltog jag i en instagramtävling, arrangerad av Hoper, som utvecklar och säljer innovativa (glutenfria) bageri- och brödprodukter. Jag fick en glutenfri brödmix och hann provbaka brödet först i slutet av för förra veckan.

Alla som har följt bloggen vet hur jag har kämpat med att baka glutenfritt bröd, men för ett par år sedan trillade polletten ned då jag lyckades baka otroligt goda morotsbullar. Under den period då äkta hälften åt glutenfritt försökte vi baka så mycket glutenfritt som möjligt för jag tycker inte att det bröd man köper är speciellt gott.

Jag kan erkänna att jag var lite skeptisk inför mitt brödbak med mixen från Hoper då man endast ska blanda i vatten och lite torrjäst – men det var strålande enkelt att vispa ihop en deg. Förutom brödmixen så fanns en liten brödform med i kartongen och den var mycket praktisk. Jättebra initiativ att man får både mix som form för då behöver man inte fundera vilken brödform som ska användas.

När brödet var gräddat och klart så fick det vila under natten (inlindat i handdukar) och nästa morgon skars det upp i skivor och jag gjorde ett par ägg- och baconmackor som vi tog med oss när vi begav oss mot Linköping. Formen, som vi gräddade brödet i, var mycket bra att förvara mackorna i.

Jag måste få säga att vi blev positivt överraskad över hur gott brödet var och hur fantastiskt luftigt det var. Det kändes inte alls som ett glutenfritt bröd. Både jag och äkta hälften gav tummen upp och detta är definitivt något vi kommer att baka igen då vi får besök av vänner som inte tål gluten. Vill du själv provsmaka så hittar du brödmixen här, hos Hoper.