Det går åt en hel del mat i vår familj så vi handlar en hel del på Lidl för att sedan komplettera mjölkfritt sortiment på ex Willys eller ICA Maxi. Lidl har mycket men de har inte det stora utbud av havrebaserade produkter som jag behöver i min matlagning.
I förra veckan när Nicklas och jag var inne för att fylla på hans förråd så hittade jag en förpackning gnocchi i märket Chef Select – som är Lidls egna märke för färdiglagad mat. Var gång vi är där och handlar så brukar jag köpa en förpackning bönmixsallad – den är så god att äta som den är eller att mixa i egna sallader. Gnocchin och naturligtvis bönmixen fick följa med hem och det blev ett nytt recept – gnoccisallad med lökbiff. Väljer du att själv göra gnocchin så hittar du mitt recept på gnocchi här.
4 portioner
Ingredienser:
- 500 g blandfärs
- ½ burk torkad lök
- 1 ägg
- 1 dl imat
- salt
- peppar
- mjölkfritt margarin
- 1 förpackning gnocchi
- 1 förpackning bönmix
- 1 förpackning champinjoner
- ½ ask tomater
Arbetsbeskrivning:
Blanda färsen med ägg, imat, torkad lök och kryddor. Forma till fyra biffar och stek i mjölkfritt margarin.
Ta upp biffarna och håll dem varma.
Fräs champinjoner och gnocchi i mjölkfritt margarin. Blanda dem med bönmixen på ett fat. Tillsätt halverade tomater och lägg biffarna ovanför gnocchi- och bönmixen.