Vi har haft en fantastiskt julhelg – även om julhelgen inte är helt slut – men nu är det definitivt slut med att äta julmat. Idag när vi var bortbjudna så serverades det inte julmat utan vi fick stekt kalkon med aprikoser och till efterrätt en hallon- och lakritspannacotta. Så gott!!!

I år har vi varit extra noga med att inte handla på oss en massa extra mat utan det var uträknat så att vi åt ett litet julbord hemma i fredags kväll. På julafton tog vi med oss köttbullar sillsallad och skinka hem till mina föräldrar där vi åt ett traditionellt julbord. Den skinka som sedan blev över (också det uträknat) ska användas till morgondagens pizzor då vi firar Janinja som fyller 18 år. Tidigare år har vi haft så mycket mat över att vi varit rent trötta på allt vad julmat heter men för vart år har vi försökt minska ned och det sparar både vi och miljön på. Jag tycker det är sorgligt att behöva slänga mat men det slipper vi i år. Vi har pratat om att äta annat än just traditionellt julbord till jul – men vi är inte där än.Det här med tradition är inte lätt att bryta och det sitter ju i ryggraden trots att jag vet många som säger att de inte vill äta julmat – men sedan sitter man där ändå till jul och äter sill och skinka och tycker det är hur fantastiskt som helst hahaha. Ha en fortsatt god helg – jag ska snart gå igång med att göra tårta till imorgon. En vanligt svensk hederlig (mjölkfri) gräddtårta.

julen2016_1 julen2016_2 julen2016_3 julen2016_4 julen2016_5 julen2016_6