I dag har varit en pyssel- och städdag, då jag försökt få klart allt som skulle ha gjorts tidigare.

Kimchin är klar, så till vida att den ligger i glasburk och är klar att äta tidigast 1 januari.  Ska bli så gott att testa. Jag har inte gjort kimchi tidigare, utan köpt färdig på burk, men det var hur lätt som helst att svänga ihop. Jag återkommer med mer info länge fram om den blev ätlig (det får jag ju hoppas eftersom jag ger bort några burkar i julklapp, hahahah).

Äkta hälften har gjort sin goda sillsallad och jag har gjort sanchosill. Sanchopeppar är inte en peppar  i bokstavlig mening utan smakar mer citrus, så det ska bli spännande att prova den på julbordet. I morgon ska vi baka lussekatter. Inte en dag för tidigt, om jag får säga det.

Och med det önskar jag alla en riktigt God Jul. Sköt om er och var rädda om varandra.

Kimchi

 

Sill i väntan på att den goda snachopepparlagen ska hällas över

 

Min fina julljusstake

 

Och eftersom jag inte hunnit göra julkort så kör vi en repris från förra året 🙂