Så här på söndagseftermiddagen skulle det kanske smaka bra med en riktigt god kladdkaka? Min kollega skickade härom veckan över ett kladdkakerecept och naturligtvis var jag tvungen att prova det. En kladdkaka sitter ju aldrig fel. Allra snyggast blir kakan om du gör den i form med avtagbar botten men det visade sig att mina två formar var upptagna av andra läckerheter, så då körde jag en nödlösning med en pajform istället. Den blir inte lika snygg, men smaken är det absolut inget fel på. Jag använde en mjölkfri choklad med hasselnötter vilket gjorde att kakan blev lite crunchy. Riktigt gott. Ha en fortsatt mysig söndag!

8 bitar

Ingredienser:

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl

Chokladfrosting

Ingredienser:

  • 100 g mjölkfri choklad, hackad
  • 100 g oatly fraiche
  • 25 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
  • ½ dl florsocker

Garnering

  • geléhallon
  • minimarshmallows

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält mjölkfritt margarin och när det är smält tillsätter du strösocker och vaniljsocker. Rör om och ta kastrullen från plattan. Rör ner kakao, salt och och ägg. Tillsätt vetemjölet och rör till en slät smet. Häll smeten i en smord form, ca 23 cm i diameter.

Grädda kakan mitt i ugnen i 13–15 min. Låt den svalna.

Frosting: Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna. Vispa ihop oatly fraiche, mjölkfritt margarin och florsocker. Rör ner den avsvalnade chokladen och vispa till en fluffig frosting. Bred ut den på kakan. Skär kakan i 8 bitar.

Garnera med godis.