Jag är en riktig biscottinörd inte minst för att det går så smidigt och snabbt att slänga ihop en smet och förvara i frysen (om man nu inte som jag råkar äta upp allihopa). Den här gången gjorde jag en stor sats och tillsatte gojibär i smeten.

Gojibär, som fått smeknamnet ”the longevity fruit”, är ett av världens mest näringsrika bär. Gojibäret  innehåller 18 olika aminosyror varav sju av åtta är bland de essentiella (livsnödvändiga). Bäret är fullproppat med viktiga mineraler som järn, kalcium, zink, selen, samt hela 21 spårämnen. (källa)

När jag hade rullat ut två längder rev jag ned lite choklad i resterande smet – som variation.

ca 50 st

gojibiscotti

Ingredienser:

  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salk
  • 2 dl mandelspån
  • 100 g smält margarin
  • 3 ägg
  • 40 g gojibär
  • (riven choklad)

Arbetsbeskrivning:
Blanda alla ingredienser. Ställ in smeten ca 15 minuter i kylskåpet (det går lättare att rulla). Rulla tre längder och lägg på plåt. Platta till lite med en gaffel. Gräddas ca 30 minuter i 175 grader.

Skär längderna i bitar och ställ upp på ena kanten. Låt torka i ugnsvärme ca 10 minuter (på var sida).