Jättegoda grillade kycklingben som har penslats med en marinad av sweet chili och kycklingfond. Till det serverade jag en bulgursallad, rester från gårdagens köttfärsrulle och sweet chili-sås.

Ett tips är att till 4 personer koka 2 portioner bulgur – det behövs inte mer eftersom den ska blandas med grönsaker.  Koka bulguren tillsammans med en grönsaksbuljongtärning. När bulguren kallnat, blanda  i haricot verts, gröna ärter, majs, oliver, hackad persika, paprika, tomat och strimlad sallad.

Den absolut enklaste grillsåsen gör du genom att blanda en burk ifraiche med ett par matskedar sweet chili-sås. Smaka av med salt och peppar.

4 port

kycklingben

bulgur

Ingredienser:

  • 1 kg kycklingben
  • 8 msk sweet  chilisås
  • 3 msk kycklingfond
  • salt
  • peppar

Arbetsbeskrivning:
Krydda kycklingbenen med salt och peppar. Blanda sweet chili med kycklingfond och pensla på kycklingen. Sätt in i ugnen 175 grader i ca 45 minuter. Pensla ett par gånger under tiden.