God morgon. Det är fjärde oktober idag och det innebär att det är kanelbullens dag. Varför inte passa på att baka kanelbullar och vill du experimentera kan du testa kanelbulle med valnötsbotten.
Vi hade matgäst från Australien igår kväll och passade på att grilla hamburgare i vad vi tror blir säsongens sista grillkväll. Till det bjöd jag på sötpotatisstrips och en coleslaw med rödbeta. Våra australiensiska ungdomar har berättat att de har rödbetor i sin hamburgare så jag ville inte vara sämre utan bestämde mig för att testa.
Nicklas burgare i förgrunden – han tycker att finhacka är överkurs. Mina hamburgare i bakgrunden.
Ingredienser:
- 2 rödbetor
- ½ röd lök
- 1/4 bit vitkål
- 2 tsk honung
- ca 4 msk majonnäs
- saft från ½ citron
- salt
- peppar
Arbetsbeskrivning:
Mixa alla ingredienser.
Till efterrätt blev det mangoglass. Det är den absolut enklaste och snabbaste glass du kan göra och kräver bara tre ingredienser: frusna bär, florsocker och Creamy cooking (eller om du vill använda havregrädde).
Ingredienser:
- 5 dl frusen mango
- 1 dl florsocker
- 2½ dl creamy cooking
Arbetsbeskrivning:
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Serveras genast.
Fortsatt trevlig söndag på er. Snart vankas det pumpapannkakor till frukost.