Oj vad veckan har gått fort. Nu är det fredag igen och huset luktar gott efter en rejäl genomstädning. I helgen ska vi bara passa på att njuta och vi ska hinna med ett par kalas med nära och kära. Jag ska också försöka klämma in något träningspass så kroppen får sitt. I går gjorde jag en sats spettkaksbitar och jag var mäkta stolt när jag var klar med dom. De såg inte ut som spettkaka men de smakade verkligen som det.  Senare på kvällen när jag skulle packa in dom så upptäckte jag en liten katt som satt på diskbänken och slickade av all glasyr. Nice….

Min mamma och jag kommer att smita iväg en vecka i maj och det lutar åt att vi åker till Polen. Vi ska klämma in lite spabehandlingar och sedan ska vi bara njuta och ta det lugnt. Det ska bli så skönt att få komma iväg en vecka och få njuta av olika behandlingar.

I onsdags var det riktigt råkallt ute så jag behövde något värmande till lunch – en soppa. Åh vad gott det är med soppa. Det är så länge sedan jag åt soppa och efter genomgång i frysen hittade jag ärtor och broccoli så jag gjorde en grön ärtsoppa. Börja med ½ grönsaksbuljongtärning och smaka sedan av om du behöver mer.

Gröna soppan

Gröna soppan

Gröna soppan

Gröna soppan

2 portioner

Ingredienser:

  • 1/2 lök
  • olja
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 dl broccoli
  • ½-1 grönsaksbuljongtärning
  • 2½ dl vatten
  • 1 msk oatly ifraiche
  • lite rostad lök

Arbetsbeskrivning:
Strimla löken och fräs den i olja. Tillsätt ärtor, broccoli, vatten och grönsaksbuljong och låt det få ett uppkok. Koka ca 2 minuter. Ta grytan från spisen och mixa med en stavmixer. Tillsätt ifraiche och låt soppan bli varm igen. Häll upp i tallrikar och tillsätt ca 1 tsk rostad lök i var tallrik.