Hej hej så här mitt i veckan. Hör ni, igår så sken solen ( i alla fall hos oss) och jösses vad pigg man blir på en gång. Jag hann göra planer för långa, sköna kvällspromenader och jag hann till och med komma så långt att jag började planera in lite picknick, men när jag kikar ut genom fönstret idag, så gäller det att revidera de planerna och istället ta fram regnställ och höga stövlar. Jäklar vad det regnar ute. En typisk skånsk vinter. Regn och rusk! Så jag låter picknickplanerna få vila lite, och hoppas att det snart är dags att plocka fram dem igen.
I morgon är det 1 februari och det innebär att det bara är två veckor kvar till Alla Hjärtans Dag. Det är en högtid som vi inte firar, för när man varit tillsammans så länge som vi har varit, så gäller det att fira att man fortfarande orkar stå ut med varandra… Jag skojar bara, man ska vara rädd om kärleken och med det vill jag ha sagt att det inte behövs en speciell dag, utan att man ska ta hand om varandra varje dag.
Under våren ska jag iväg på utbildning ett par lördagar, så under lunchen passade jag på att boka hotell och tåg till dessa. Första utbildningen går av stapeln i början av mars och då åker jag till Vimmerby. Jag har inte varit i Vimmerby sedan barnen var små och då firade vi midsommarafton på Astrid Lindgrens värld, så egentligen har jag inte varit inne i Vimmerby. Jag ser fram emot att få komma dit och jag hoppas få några timmar på fredag kväll då jag kan vandra runt lite ”och göra stan”.
Gårdagens middag bestod av torsk med grönsakspasta. Du behöver ingen spirelli utan det går precis lika bra med en potatisskalare. Skivorna blir lite bredare, men smaken är densamma.
1 portion
Ingredienser:
- 1 palsternacka per person
- 1 morot per person
- 1 näve spenat
- olja
- salt
- peppar
Så gör du:
Fräs strimlorna i olja. Tillsätt spenat i slutet och smaksätt med salt och peppar. Servera till kött, fisk eller ät som den är.