Vi bjöd på grillat en kväll och i väntan på att köttet skulle bli klart så hade jag slängt ihop en riktigt smarrig mjölkfri gubbröra som fått vila i kylen under natten.

Till gubbröran serverades krispiga sticks med rosmarin och det var helt fantastiskt vad smakerna gifte sig med varandra. Jösses vad gott det var.  Jag fick brödburken av mina föräldrar och blev glatt överraskad hur gott brödet var och hur otroligt bra det passade till gubbröran. Det är dock inte helt lätt att hitta just den sorten eftersom den inte går att köpa i vanlig butik MEN jag surfade runt lite och hittade ett glutenfritt rosmarinknäcke med salt. Jag tror det fungerar alldeles utmärkt som alternativ.

gubbröra01 gubbröra02

Ingredienser:

  • 400 g räkor utan skal
  • 2½ dl majonnäs
  • 1 dl oatly ifraiche
  • massor av dill
  • 1 tunt strimlad rödlök

Arbetsbeskrivning:
Alla ingredienser blandas och det går bra att göra röran ett dygn innan den ska serveras.

Spara

Spara

Spara

Spara