4 portioner
Ingredienser
- ca 300 g benfritt nöttkött
- 2 stora gula lökar
- 2 msk mjölkfritt margarin
- 1 msk paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 1 1/4 l buljong
- 4 potatisar
- 2 gröna paprikor
- salt
- peppar
- 1 tsk kummin
- 1 tsk mejram
- 1 vitlöksklyfta
Arbetsbeskrivning
Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Bryn mjölkfritt margarin i en gryta. Fräs kött och lök en stund. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och buljong. Koka soppan under locka ca 45 minuter.
Skala och skär potatisen i tärningar. Dela paprikorna,. Skär dem i strimlor. Blanda ned potatis och paprika i soppan. Låt koka ytterligare ca 20 minuter på svag värme. Smaka av med salt, peppar, kummin och mejram. Blanda ned en pressad viltlöksklyfta.
Tips:
Soppan blir ännu godare om du låter den småkoka på mycket svag värme i ett par timmar.