4 portioner

Ingredienser

  • ca 300 g benfritt nöttkött
  • 2 stora gula lökar
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/4 l buljong
  • 4 potatisar
  • 2 gröna paprikor
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk mejram
  • 1 vitlöksklyfta

Arbetsbeskrivning
Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Bryn mjölkfritt margarin i en gryta. Fräs kött och lök en stund. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och buljong. Koka soppan under locka ca 45 minuter.

Skala och skär potatisen i tärningar. Dela paprikorna,. Skär dem i strimlor. Blanda ned potatis och paprika i soppan. Låt koka ytterligare ca 20 minuter på svag värme. Smaka av med salt, peppar, kummin och mejram. Blanda ned en pressad viltlöksklyfta.

Tips:
Soppan blir ännu godare om du låter den småkoka på mycket svag värme i ett par timmar.