Har haft en helt magisk helg då jag hunnit återhämta alla krafter och fått vila efter en mycket stressig arbetsperiod. När saker och ting blir för stökiga runt omkring oss, packar vi väskan och beger oss iväg till vår oas – djupt inne i skogen dit inga mobilsignaler når. Där återfår man sakta men säkert alla krafter innan det är dags för en ny intensiv arbetsvecka.

Lagade till en god chiligryta som värmde gott. Under tiden grytan puttrade på spisen sjönk jag ned framför öppna brasan med en varm fil och en bra bok.

4 portioner

 

Ingredienser:

  • 700 g ytterfilé
  • mjölkfrit margarin
  • salt
  • peppar
  • 1 paket skivad bacon
  • 1 morot i bitar
  • 1 röd lök i skivor
  • 1 förpackning champinjoner
  • 5 blekselleristjälkar i bitar
  • 1 st röd chilipeppar
  • ½ habanero
  • 1 burk öl (3,3 dl)
  • 1 förpackning tomatkross
  • ca 1 l vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 buljongtärning
  • 1 röd paprika
  • 1 msk oregano
  • 1 msk spiskummin

Arbetsbeskrivning:
Skär ytterfilén i bitar och bryn den i mjölkfritt margarin. Salta och peppra. Ta upp från grytan. Bryn lök, champinjoner, bacon, morot, blekselleri och chili. Lägg tillbaka köttet. Häll på öl, tomatkross, 5 dl vatten, lagerblad och buljongtärning. Låt koka ca 2 timmar på svag värme. Späd ev med mer vatten under tiden. Lägg i skivad röd paprika och koka ytterligare 1 timme. Smaka av med kryddor.