När lågtryck från Tyskland drar in över Sverige så ställer jag mig och bakar ännu en mjölkfri cheesecake, och den här gången blev det en halloncheesecake. Den här halloncheesecaken behöver inte tillagas i ugn utan ska stå och gotta till sig i kylskåpet under natten.

12 bitar

halloncheesecake_1

halloncheesecake_2

halloncheesecake_3

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 7 gelatinblad
  • 1 dl frysta hallon
  • 3 burkar oatly ifraiche
  • 2 dl florsocker
  • skal från 1 lime
  • 1 msk saft från lime
  • 200 g färska hallon

Arbetsbeskrivning:
Mixa digestivekex och smält mjölkfritt margarin i en mixer. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar botten.

Lägg gelatinbladen i vatten en liten stund. Krama ur  vattnet och lägg dem i en gryta med 1 dl ifraiche och de frysta hallonen. Sätt på svag värme och smält gelatinet. Rör om väl.

Blanda de övriga ingredienserna i en skål. Tillsätt gelatinblandningen och rör om väl. Häll blandningen över kaksmulorna.

Tryck ner de färska hallonen i smeten. Sätt in i kyl under natten.

 

 

Spara