Idag bjuds det på en rolig halloween rulltårta. Den  är inte bara läcker, den är också skrämmande (ohoh) med sina små spöken och passar jättebra att sätta fram på fikabordet under halloween. Så låt oss börja med att avslöja hemligheten bakom denna mörka och mystiska rulltårta.

För att komma i rätt stämning dekorerade vi rulltårtan med små ”marängspöken”.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk  vatten
  • Apelsinskal
  • 1 tsk färskpressad apelsinsaft
  • Valfri karamellfärg

Fyllning

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk kakao
  • Täck en långpanna med bakplåtspapper
  • Vispa ägg och socker pösigt med elvisp
  • Bland mjölk, bakpulver och vatten och rör försiktigt ner det
  • Bred ut smeten över pappret till ett jämt lager
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter
  • Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspappret
  • Bre på fyllningen och rulla ihop från ena långsidan
  • Förvara svalt