Härliga grillsäsong och idag blev det saftiga högrevsburgare med karamelliserad rödlök och tryffelmayo. Receptet kommer från mathem och passar extra bra idag då jag fick hem en laddning matvaror från samma företag. Jag skäms inte alls att säga att vi använder Scans frysta högrevsburgare då de är så goda. Färdiga burgare passar bra idag då vi håller på med vårt badrum och vill lägga tid på annat.
Den karamelliserade rödlöken och tryffelmayon tillagas och rörs ihop under tiden grillen värms upp.
4 portioner
Karamelliserad rödlök
- 4 st rödlök
- rapsolja
- salt
- 1 tsk strösocker
- 0,5 dl vatten
Tryffelmayo
- 2 st äggulor
- 2 tsk skånsk senap
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1,5 dl rapsolja
- salt
- svartpeppar
- 0,5 tsk tryffelolja
Tillbehör
- 4 burgare av högrev
- 4 hamburgerbröd
- sallad
- tomater
Så här gör du:
Karamelliserad rödlök: Skala löken och skär i tunna strimlor. Stek löken i olja på låg värme i ca 10 min. Tillsätt salt och socker och fräs samman. Tillsätt vatten och låt det fräsa ihop.
Tryffelmayo: Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och tryffelolja.
Grilla burgarna.
Montering: Fördela tryffelmajonnäs på underdelen av varje bröd. Lägg på salladsblad, burgare och tomatskivor. Toppa med karamelliserad rödlök och tryffelmayo och lägg på överdelen av hamburgerbrödet.
Trackbacks/Pingbacks