Så är vi mitt i veckan och dagarna försvinner i en rasande fart. Håller på att planera lite inför påsken och igår, efter jobb, åkte jag och handlade stora, fina påskägg. Hemtex har 50% rabatt på sitt påskpynt så passa på att fynda.

När vi fredagshandlade i förra veckan så hade butiken bra pris på fläskkarré så vi passade på att handla hem 2 bitar för att sedan göra matlådor till kommande vecka. Jag är inte så förtjust i fläskkarré (eller grishals som skåningar kallar det för) men de få gånger jag äter det blir jag alltid förvånad hur gott det faktiskt är. Det kanske är dags för mig att säga att jag inte är så förtjust i det längre… Köttet gnids in med ingefära och torkad dragon och eftersom det får stekas länge i 100 grader så blir det fantastiskt gott.

4 portioner

Ingredienser:

  • 1 kg fläskkarré
  • flingsalt
  • olja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1,5 msk malen ingefära
  • 2 tsk dragon
  • svartpeppar
  • 4 msk soja
  • 3 msk balsamvinäger

Så här gör du:
Sätt ugnen på 100 grader.
Gnid in köttet med salt.
Bryn karrén i olja så att den får fin färg runtom.
Massera in övriga ingredienser. Sätt in en köttermometer. Lägg köttet i en ugnssäker form och häll över soja och balsamvinäger. Ställ in formen mitt i ugnen och stek tills du har en innertemperatur på 8+ grader. Ös gärna köttet ett par gånger under tillagningstiden.

Ta ut köttet och vira in det i ugnsfolie. Låt det vila ca 15 minuter.

När köttet vilat, skär upp det i tunna skivor och servera gärna tillsammans med ugnsbakade grönsaker och kanske lite potatismos. Jag gjorde en stor form med morötter, squash, paprika, pak choi och brytbönor. Det behövs egentligen ingen sås till detta då det är så saftigt men kan tipsa om Rydbergs bea dragon och persilja.