4 portioner
Ingredienser
- 1 kyckling á 1 kg
- 1 tsk salt
- 1 tsk chilipeppar
- 1 krm kryddnejlikor
- 1 krm svartpeppar
- 50 g rökt skinka i tärningar
- ½ dl hackad persilja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk mjölkfritt margarin
- 3 dl tomatjuice
- 1 gul lök, hackad
- 3-4 gröna oliver, skivade
- 1 vitlöksklyfta
- ½ tsk salt
- ½ krm svartpeppar
- (vatten)
Arbetsbeskrivning
Tina kycklingen. Blanda salt, chilipulver, nejlikor och peppar. Gnid kycklingen in- och utvändigt med blandningen. Fyll den med skinka, persilja och vitlök. Bind ihop fågeln.
Smält mjölkfritt margarin i en långpanna. Lägg i kycklingen och pensla med fettet. Tillsätt tomatjuice, lök, paprika, oliver, vitlök, salt och peppar. Sätt in långpannan i 200 graders ugn. Ös kycklingen då och då med grönsakerna och juicen. Späd ev med vatten om det ser torrt ut. Låt kycklingen steka tills den är färdig, ca 50-60 minuter.
Ta upp och stycka kycklingen i portionsbitar. Häll över skyn med grönsakerna och servera till kokt ris.