4 portioner

Ingredienser

  • 1 kyckling á 1 kg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 krm kryddnejlikor
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g rökt skinka i tärningar
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 3 dl tomatjuice
  • 1 gul lök, hackad
  • 3-4 gröna oliver, skivade
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • (vatten)

Arbetsbeskrivning
Tina kycklingen. Blanda salt, chilipulver, nejlikor och peppar. Gnid kycklingen in- och utvändigt med blandningen. Fyll den med skinka, persilja och vitlök. Bind ihop fågeln.

Smält mjölkfritt margarin i en långpanna. Lägg i kycklingen och pensla med fettet. Tillsätt tomatjuice, lök, paprika, oliver, vitlök, salt och peppar. Sätt in långpannan i 200 graders ugn. Ös kycklingen då och då med grönsakerna och juicen. Späd ev med vatten om det ser torrt ut. Låt kycklingen steka tills den är färdig, ca 50-60 minuter.

Ta upp och stycka kycklingen i portionsbitar. Häll över skyn med grönsakerna och servera till kokt ris.