Freeeeeedag och huset är nystädat. Allt dammat, bortplockat, dammsugit och skurat. Yes, nu kan helgen börja. Vad har du för planer till helgen? Vi har ett par utflykter på gång och kommer att försöka vara ute så mycket som möjligt i helgen. Man måste ju ta vara på det vackra vädret. Jag ser också fram emot att börja cykla igen för jag har inte kunnat göra det sedan jag fick en spricka i revbenet men nu verkar det vara läkt, så då kanske jag vågar ge mig ut igen. Jag behöver ju inte ge mig ut på de guppigaste vägarna hahaha

Mitt skrivbord och kontorsstol har också kommit så det får bli en förevändning till att avsluta projektet med mitt nya kontor. Kanske jag också lyckas övertala någon till att följa med mig till IKEA, så jag kan köpa en vägghylla. Vi får se.

Förresten, sitter du och svär över alla GDPR-mail som svämmar över mailboxen? Gör inte det, utan se det som en förevändning att du kan plocka bort dina uppgifter från just det företaget. Jag har fått så många email, från företag, som jag inte ens visste hade mina uppgifter, så jag har sett till att hävda min rättighet till att bli glömd. Ren bonus alltså.

Förra helgen fick jag ett paket hjortron av mamma och det finns väl inget godare än varm hjortronsylt till pannkakor. Jag är inte överdrivet förtjust i pannkaka men får jag hjortron till, då äter jag glatt. Efter mycket funderande vad jag skulle använda bären till så bestämde jag mig för att göra glass och du behöver endast två ingredienser. Tre om du vill söta bären ytterligare.

Ingredienser:

  • Cirka 3 dl hjortron
  • 1 förpackning Oatly vaniljsås
  • Ev ett par msk strösocker

Så här gör du:

Rör ned hjortronen i vaniljsåsen. Smaka av om du behöver tillsätta mer socker (vaniljsåsen är söt i sig själv).

Häll i en skål. Sätt in i frys. Rör runt cirka 1 gång/timme.

Tar cirka 5 timmar att stelna (beroende på den bytta du använder – större form kan göra att det tar kortare tid).