Soppa, fisk och wasabiärtor. Tre favoriter i en och samma gryta. Har ni någon favoritmat som ni har nördat ned er i?
4 portioner
Ingredienser:
- 600 g hoki
- 3 morötter
- ½ påse fryst broccoli
- ½ stor purjolök
- 1 msk olja
- 2 fiskbuljongtärningar
- 7,5 dl vatten
- wasabiärtor (bestäm själv hur stark du vill ha smaken)
- 1 tsk rosépeppar
- 1 kruka persilja
Arbetsbeskrivning:
Strimla purjolöken tunt och skär de skalade morötterna i tunna slantar. Värm olja i en gryta och rör ned purjolök och morötter. Rör om ett par minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka i ca 10 minuter. Lägg ned fisk som du delat i mindre bitar och broccoli. Krossa wasabiärtor och rosépeppar och smaka av. Låt puttra ca 5 minuter tills fisken är klar. Hacka persilja och blanda ned i soppan innan servering.
Trackbacks/Pingbacks