Soppa, fisk och wasabiärtor. Tre favoriter i en och samma gryta. Har ni någon favoritmat som ni har nördat ned er i?

4 portioner

hokisoppa

Ingredienser:

  • 600 g hoki
  • 3 morötter
  • ½ påse fryst broccoli
  • ½ stor purjolök
  • 1 msk olja
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 7,5 dl vatten
  • wasabiärtor (bestäm själv hur stark du vill ha smaken)
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 kruka persilja

Arbetsbeskrivning:
Strimla purjolöken tunt och skär de skalade morötterna i tunna slantar. Värm olja i en gryta och rör ned purjolök och morötter. Rör om ett par minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka i ca 10 minuter. Lägg ned fisk som du delat i mindre bitar och broccoli. Krossa wasabiärtor och rosépeppar och smaka av. Låt puttra ca 5 minuter tills fisken är klar. Hacka persilja och blanda ned i soppan innan servering.