Låt oss kika på höstens trender. En del kanske tror att jag inte är intresserad av mode då jag för det mesta går klädd i någon av mina otaliga jeans, men jo då, jag är intresserad och försöker följa trender. Det är kul med kläder och för att sammanfatta höstens trender så gäller (bland annat) rött, blått, metallic, maskulint och blommigt.

Bild från Lindex lookbook 2017

Jag älskar rött och det är en färg som passar mig väldigt bra. Min hudton framhävs och jag ser inte så blek som jag vanligtvis gör, så tummen upp för rött. Jag har en röd vinterkappa och den går jag i jämt och ständigt under vintermånaderna. Min man kan aldrig bli av med mig, utan han ser mig alltid när vi är ute någonstans, det vill säga, om jag råkar rymma från hans sida.. Kappan är dock inköpt för ett par år sedan på Zara. Två snygga kappor finns på Hennes & Mauritz, en trenchcoat för 699 kr och en ullkappa för 1299 kr.

Jeans och denim är hett som bara den och gärna tillsammans med en t-shirt med maffigt tryck. Här ett par jeans för 420 kr hos Musguided. Mina favoritjeans är av märkena Chica London och Miss Me. Jeans är för mig det absolut bästa basplagg som finns och som kan piffas till allt efter humör och vad man nu ska göra. En läcker topp eller skjorta och en snygg kavaj och man är redo att möta världen utanför.

I höst så kommer man också att se mycket kavajer och jag har införskaffat en läcker kavaj från Gant, som är så snyggt ihop med jeans, men vill man inte lägga så mycket pengar på en kavaj så finns det snygga kavajer hos Hennes & Mauritz.

Silver och metallic är hett och vill man inte gå i silver från topp till tå så kan man piffa till sig med en silvrig shoppingväska för 499 kronor i märket Miss Selfridge.

Vad jag däremot inte är speciellt förtjust i som finns med bland höstens trender är volanger. Jag. gillar. inte. volanger. När jag var yngre bar jag volanger men jag tycker inte det passar mig längre. Skulle jag sätta på mig det så skulle jag känna mig som om jag var 12 år igen, så allt som kommer med volanger hoppar jag över.

Allt som är rutigt kan jag inte heller med – även om jag tycker det är snyggt – men det beror på att jag med stor sannolikhet drabbas av migränanfall om någon har på sig något som är smårutigt. Möter jag någon som har på sig något smårutigt så vet jag knappt var jag ska vända blicken eller var jag ska titta. Det är hur märkligt som helst.

Vad tycker du bäst om eller sämst om när det gäller höstens trender?

Finstilt: ingen av länkarna i texten är reklamlänkar, så kallade adlinks.