Jag har gått som i en fruktansvärd dimma idag och inte kommit ur pyjamasen än, men det är väl knappt lönt att byta om eftersom klockan snart är sex… Jag är så trött, så trött och det är väldigt segt just nu men jag hoppas att morgondagen blir en bättre dag.

En övning som tack och lov inte var speciellt krävande var att koka ingefärssirap – som ska användas till mina juliga revbensspjäll.

ingefärssirap01

ingefärssirap02

Ingefärssirapen passar också alldeles utmärkt som en läskande dryck. Häll ingefärssirap i ca 1/4 av glaset. Fyll upp med kall ramlösa och lägg i några citronskivor. Läskande och gott.

Ingredienser:

  • 100 g ingefära
  • 5 dl vatten
  • 2 dl strösocker

Arbetsbeskrivnng:
Skiva ingefäran (du behöver inte skala den) och lägg i en gryta. Häll på vatten och socker. Koka upp och låt sedan småputtra på svag värme i ca 1½ timme. Ta grytan från värmen och låt sirapen kallna. Sila sirapen och förvara den i kylskåpet.