Hur går det för er i julstöket? Jag får absolut ingenting gjort men å andra sidan så försöker jag dra ned på all julstress vilket innebär att jag har det rätt behagligt fast jag ingenting får gjort 🙂 I dag har vi varit och handlat hem en stor del av julmaten men matlagningen får äkta hälften ta hand om eftersom han går hemma. Själv så har jag fullt upp på jobbet och jag försöker att inte ha dåligt samvete för det. Var sak har sin tid. Det är också snart dags att summera 2016 och det är väl ett år som jag helst vill lägga till handlingarna och inte tänka på – för det har varit mycket i år. Mycket känslor och uppbrott och kroppen har tagit stryk – fruktansvärt mycket stryk. Ett tag höll jag på att ge upp men det är bara att ta ett djupt andetag och resa sig igen.  Men nog om det – jag lär säkert återkomma till det i min nyårskavalkad. Nej, nu går vi över till något roligare – godis! Julgodis!!!

Ni följer väl månadens gröna? Den här månaden är det Nellie Rolf som är månadsvärd och temat för hennes månad är julkryddor. Älskar julkryddor och saffran, ingefära, kardemumma och nejlikor hör verkligen december månad till. Det doftar – jul, helt enkelt. För att verkligen visa att jag lever upp till att inte julstöka alltför mycket så blev mitt bidrag väldigt blygsamt, ischoklad. I hälften av smeten tillsatte jag ½ dl egenhändigt gjord körsbärslikör – och ischokladen blev syndigt god. I den andra halvan tillsatte jag ingefära och här är det upp till dig hur mycket ingefära du vill ha. Smaka av och känn om du behöver tillsätta mer ingefära.

ischoklad01 ischoklad02

80 st ischoklad

Ingredienser:

  • 240 g kokosfett
  • 225 g mjölkfri choklad
  • 1 dl hackad mandel
  • ½ dl körsbärslikör
  • ingefära’

Arbetsbeskrivning:
Smält kokosfettet över vattenbad. Lägg i mjölkfri choklad och rör om tills den smält. Rör ned hackad mandel.

Jag delade upp min smet i 2 delar – i den ena smaksatte jag med körsbärslikör och i den andra rörde jag ned malen ingefära.

Skeda upp i formar. Sätt in i frysen.

Spara