Här är ett tips om du vill ge bort en sommarpresent. En vrålsnygg glasflaska som kallbrygger te!

Jag älskar inte bara iskaffe utan dricker även läskande iste med stor förtjusning. Iste är sådan törstsläckare under varma sommardagar och vi kan ju verkligen inte klaga på det högtryck som legat över oss i flera veckor. Enda nackdelen med att brygga te och sedan låta det kallna, är att det kan bli viss bismak, men jag har upptäckt Cold Brew-flaskor från japanska Hario.

Bryggningen är så enkel. Lägg ett par teskedar te i flaskan. Häll på kallt vatten och sätt sedan in flaskan i kylskåpet. Det kalla vattnet  extraherar inte koffeinet i samma grad som varmt vatten och gör att tebladens teanin och c-vitamin accentueras och smaken blir lenare och sötare. Det avtagbara silikonlocket, med inbyggt filter, separerar bort teblad så det inte hamnar i glaset.

Efter ett par timmar är istet klart och det smakar himmelskt. Jag sätter en laddning på kvällarna och sedan har jag iste till nästa dag.

Och det är hur snyggt som helst att sätta flaskan på bordet. Tänk dig att fylla flaskan med jordgubbar och lite andra frukter och sedan sätta fram på bordet. Snyggt. Och gott.