Jag älskar doften av nybakat bröd och skulle periodvis kunna leva på mackor (och soygurt) om jag bara haft mig själv att tänka på. Jag märker dock att jag svullnar upp om magen om jag äter för mycket bröd så jag har dragit ned på mängden bröd och äter det i princip bara till helgen. Och då blir det grovt bröd med mycket kärnor och allra helst krispigt knäckebröd. Jag är uppvuxen med hembakat bröd och tyckte det var sådan lyx när jag någonting fick ”köpebröd”. Och idag är det tvärtom – jag tycker det är lyx att få hembakat bröd 🙂 Ja, man är verkligen lustig…
Som sagt, knäckebröd är en favorit och jag har i samarbete med Smartson fått testa Sigdal Fröknäcke Örter & Havssalt. Oj vad gott det var. Tummen upp! Knäckebrödet Örter och Havssalt har hög naturlig proteinhalt och mycket fiber. Det var lagom krispigt och knaprigt med en lätt smak av salt och jag hade kanske önskat att det var lite saltare, men det är ju en smaksak.
Ett paket kostar cirka 40 kronor och det är rätt mycket med tanke på att ett paket innehåller endast 10 skivor vilket får mig att tänka på talesättet smakar det så kostar det. Det är dock ett knäckebröd jag kan tänka mig att köpa, dock inte var vecka. Extra roligt är att Sigdal har så många olika sorter så jag kan hitta nya favoriter. Ett extra plus att det också finns glutenfritt knäckebröd så äkta hälften kan äta smörgås med mig.
Jag svängde ihop en liten räkmacka med en lätt kräm på avokado, dill och citron. Slörp! Det är ett litet pyssel att få räkorna att stanna kvar när man äter det på knäckebröd – men gott var det 🙂
4 räkmackor
Ingredienser:
- 4 skivor Sigdal Fröknäcke Örter & Havssalt
- 2 avakado
- 2 msk majonnäs
- mycket dill
- salt
- peppar
- rivet skal från ½ citron
Garnering:
- 2 ägg
- salladsblad
- 200 g skalade räkor
- dill
Arbetsbeskrivning:
Blanda alla ingredienser till avakadoröran till en slät, bredbar massa och bred ut på knäckebröden. Lägg på salladsblad, skivat ägg och räkor. Strö på lite dill och ät och njut.
Finstilt:
Jag är en av 500 som genom Smartson och sigdal fått testa knäckebröd. Som testpilot hos Smartson får man testa produkter och tjänster och i gengäld dela med sig av sina (ärliga) åsikter till andra. Smartsons vision är att det alltid ska vara kostnadsfritt att testa produkter via Smartson. Mina åsikter är till 100% mina egna och helt ärliga.
Jag tycker också att jag gärna svullnar upp av bröd. Speciellt ljust bröd. Äter helst då (eller borde iaf) finskt rågbröd.
Problemet med knäckebröd – som jag gillar väldigt mycket – är att jag tycker inte jag blir mätt. Nåja, får arbeta på att krympa magen nu över sommaren.
Tro inte jag provat finskt rågbröd men däremot älskar jag danskt rågbröd. Vet du skillnaden?
Danskt har väl mycket frön och hela korn i sig? Är en helt annan smak.
Vi kallar dom för sulor här hemma, dom finska. Den ena sorten är ungefär så, en annan sort är lite mjukare. Fazer har dom, kvadratiska dubbla eller runda dubbla. En annan sort är inte dubbla, men runda och större.
Jisses så vimsigt det lät. Fazer iaf, testa! Dom är goda och mättande.
Jag ska absolut testa 🙂
Älskar Sigdals glutenfria knäcke! Så smakrikt och perfekt med avokado, gurka och salt! Tycker dock det är för dyrt, för jag äter lätt 2-3 skivor per dag.. Så har gått över till vanliga glutenfria knäcken som kostar hälften så mkt. Men ibland lyxar jag till det.
Oh ja, jag älskar glutenfria knäckebröd. Speciellt de med chiafrön. Mums