Söndag betyder vanligtvis att jag presenterar veckans matsedel men jag har för många järn i elden just nu vilket gör att jag har fått prioritera om. Istället bjuder jag på en rätt som min käre make gjorde för ett tag sedan – en jambalaya. Och jag skrattade när jag såg bilden – jag måste nog dra ned på granatäpple – men det är ju så förbaskat gott. En period hade jag ajvar i allt men nu är det visst granatäpple som gäller… Sköt om er och ha en fortsatt skön söndag. Idag ska vi iväg på salsalektion nummer två.
Ingredienser:
- mjölkfritt margarin
- 1 strimlad röd lök
- 1 strimlad vitlök
- 1 morot, skalad och strimlad
- 1 paprika, strimlad
- 3 kryddiga korvar, strimlade i slantar
- 1 förpackning krossade tomater
- 250 g jasminris
- ca 1 l vatten
- 2 buljongtärningar (grönsak)
- 300 g stora räkor
- salt
- peppar
- oregano
Arbetsbeskrivning:
Bryn lök, vitlök, morötter och paprika i mjölkfritt margarin så det får fin färg. Tillsätt korven och stek ytterligare ett par minuter.
Tillsätt de krossade tomaterna och riset. Lägg i buljongtärningarna och späd med vattnet – häll inte i allt på en gång. Större delen av vätskan ska ha kokat bort när du tillsätter vatten allt eftersom. Se till att du rör om i grytan någon gång emellanåt.
När riset är kokt så kryddar du med salt och peppar och lite oregano. Lägg i räkorna och låt allt bli varmt.
Trackbacks/Pingbacks