12 st

jordgubbsmandelkaka

Ingredienser:

  • 230 g florsocker
  • 100 g mandelmjöl
  • 75 g vetemjöl
  • 2 ägg
  • 185 g smält mjölkfritt margarin
  • 2 tsk rivet skal från lime
  • 6 st jordgubbar

Limesirap:

  • 215 g strösocker
  • saft från 3 st lime
  • 1.5 dl vatten

Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda florsocker, mandelmjöl och vetemjöl i en skål. Blanda ned ägg, mjölkfritt margarin och rivet skal från lime. Rör om väl.

Skeda upp i 12 st formar (jag använder silikonformar). Dela jordgubbarna i tunna skivor och pressa lätt ned dem i formarna. Sätt in i ugnen ca 25 minuter (när du känner efter med en sticka ska den vara torr). Låt svalna lite.

Sirapen: Blanda socker, limesaft och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sirapen koka i ca 5 minuter så att den börjar tjockna. Skeda över kakorna.