12 st
Ingredienser:
- 230 g florsocker
- 100 g mandelmjöl
- 75 g vetemjöl
- 2 ägg
- 185 g smält mjölkfritt margarin
- 2 tsk rivet skal från lime
- 6 st jordgubbar
Limesirap:
- 215 g strösocker
- saft från 3 st lime
- 1.5 dl vatten
Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda florsocker, mandelmjöl och vetemjöl i en skål. Blanda ned ägg, mjölkfritt margarin och rivet skal från lime. Rör om väl.
Skeda upp i 12 st formar (jag använder silikonformar). Dela jordgubbarna i tunna skivor och pressa lätt ned dem i formarna. Sätt in i ugnen ca 25 minuter (när du känner efter med en sticka ska den vara torr). Låt svalna lite.
Sirapen: Blanda socker, limesaft och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sirapen koka i ca 5 minuter så att den börjar tjockna. Skeda över kakorna.