Detta inlägg är ett samarbete med Ishokuju – min egen webshop.

Ja men hej – det är sommarlov så det betyder att Nicklas Kokboks mjölkfria matsedlar tar ett långt sommarlov. Må vara att jag jobbar, men för oss så betyder sommar massor av grillat och goda lättlagade röror  och tillbehör. Tiden i köket ska vara minimal medan all smak ska vara maxad. Är det detsamma för dig?

Förra helgen hade vi ett par goda vänner över och till efterrätt serverades jordnötsruta och Oatlys veganska glass. Jag hade helt läst fel på receptet, för jag trodde det var en rejäl jordnötsruta jag skulle servera, men så var inte fallet. Men det räckte eftersom jag kompletterade med glass. Jag fick ut 16 bitar och till glass och kaffe blev det en höjdare.

8 portioner

Inredienser:

  • 100 g mörk choklad minst 70%
  • 4 msk mjölkfritt margarin
  • 1 nypa salt
  • 50 ml jordnötssmör
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl krossade salta jordnötter att toppa med

Så här gör du:
Smält chokladen i mikro eller vattenbad.Blanda i övriga ingredienser och häll smeten i en form (max 10 x 15 cm).Låt svalna en stund och toppa med finhackade jordnötter. Låt kallna helt i kylen.När smeten stelnat helt skär du i rutor med vass kniv, max 2 x 2 cm. Förvara i kyl eller frys.

Och så lite reklamdags. Taaaaadaaaaaa! Säg inte att jag varnat er men å andra sidan så låg det redan högst upp i inlägget. Min webshop Ishokuju har fått in massor av porslin. Jag absolut älskar alla skålar och måste bara dela med mig. Fram till 18 ikväll så bjuder vi på halva frakten, så passa på. Använd koden HALVFRAKT.