Min julstubbe kom till efter att jag sett Fredriks bild på instagram, nämligen mozartrulltårta.. Min är inte lika vacker men den är bakad med kärlek (och en hel del socker). Du behöver en sats nutella till stubben. Jag tillsatte lite extra  kakao i min nutella – så att det inte skulle bli för sött.

Jag gör min egen marsipan men det går precis lika bra att köpa färdig om du känner att du har tillräckligt med julbestyr att stå i.

1 stubbe

julstubbe02

julstubbe01

julstubbe03

julstubbe04

Ingredienser:

  • 200 g mandel, skållad och skalad
  • 2 dl strösocker
  • 1 äggvita
  • 2 msk vatten
  • ca 1 dl florsocker
  • ca 75 g mjölkfri choklad
  • ca 1 dl pistagenötter

Arbetsbeskrivning:
Kör mandel och strösocker i en matberedare tills du får en len, smulig massa. Tillsätt äggvita och vatten. Kör marsipanen ytterligare medan du tillsätter florsockret, lite i taget. När massan format sig som en klump tar du upp den och lägger den i en plastpåse. Ställ in i kylen ca 1 timme.

Ta ut marsipanen och kavla ut den mellan 2 ark bakplåtspapper. Bred på nutella och rulla ihop degen till en rulle. Sätt in i frysen ett par timmar.

Smält chokladen över ett vattenbad och ringla den över stubben. Strö över pistagenötter.

Förvaras i frysen tills den ska serveras.