Hur har du det med sömnen? Sover du gott? Det önskar jag att jag gjorde. Periodvis sover jag mycket bra men sedan kommer det nätter då jag nästan inte sover ett dugg, och det blir rätt tröttsamt i längden.
Jag har gått på sömnskola så jag har alla verktyg hur jag ska varva ned. Och tro mig, jag har testat allt. Jag ser till att varva ned i god tid innan jag går och lägger mig och jag är ruskigt trött när jag väl beger mig till sängs. Periodvis har jag vandrat runt i huset och försökt sova i varenda säng. Det fungerar inte. Det slutar med att jag tar täcke och kudde och går ner till TV:n (ja, jag vet att man inte ska se på TV när man har problem med sömnen) och slutligen brukar jag slockna vid fyratiden, två timmar innan klockan ringer. Och nej, jag är inte heller orolig eller stressad, för jag ligger aldrig och ältar saker och ting. Jag kan bara inte sova.
En sak jag dock har glömt bort är en andningsmetod jag lärde mig på yoga, så den ska jag testa ikväll om John Blund glömmer att stannat till hos mig. 4-7-8-metoden är en andningsteknik baserat på ”Pranayama”, en indisk övning som betyder ”reglering av andningen”. Du kan läsa mer om tekniken här och det finns även en liten film.
Jag beställde hem ett par jeans från Miinto i förra veckan och de är supersnygga. Älskar Miss Me och alla blingdetaljer. Köpte också en läcker topp som jag hämtade hem idag. Jag har sagt det förut, jeans kan man aldrig få för många av, eller hur?
Till middag blev det en gryta med korv och röda linser. Du kan naturligtvis använda vilken korv som helst bara det är lite sting i den, eftersom det är korven som sätter smak på grytan.
4 portioner
Ingredienser:
- 1 röd lök
- 1 klyfta vitlök
- 2 st kabanoss
- ½ paprika
- ½ röd chili
- 1 riven morot
- olja
- 1 förpackning röda linser
- ½ förpackning passerade tomater
- ½ dl ajvar
- ½ liten förpackning Oatly Ifraiche
- 1 grönsaksbuljongtärning
- ½ kruka persilja
- salt & peppar
Så här gör du:
Skala och hacka ner grönsaker, korv och lök. Fräs alltsammans i olja.
Tillsätt passerade tomater, ajvar, ifraiche, buljong, linser och eventuellt lite vatten. Låt allt puttra i ca 15 minuter under lock.
Smaka av med kryddor och späd eventuellt om grytan känns för tjock. Tillsätt persiljan strax innan servering
Trackbacks/Pingbacks