Hej raringar. Måndag igen, och som ni ser så har jag kört igång med veckans matsedel igen. Helgen som har gått har varit behagligt lugn. Jag började se ”13 reasons why” på Netflix i förra veckan och har hunnit beta av en hel del av serien. Det går liksom inte att sluta se den, även om storyn i sig är fruktansvärd och bitvis väldigt mörk, men jag märker att jag sugs in i handlingen och när avsnittet är slut så vill man jag se ännu ett avsnitt. Och ännu ett, och ännu ett…… Ett tips om du inte vet vad du ska se på.
Det känns att hösten är i antågande och det är en av mina favoritårstider. Naturen ändrar färg och jag kan dra på mig mina boots och plocka fram varmare jackor. Och glöm inte, storkok, tända ljus och umgås när mörkret faller på.
Jag tror att de flesta har märkt att bloggen gått på sparlåga under 2019 och som till stor del berott det på alla de externa uppdrag jag har haft och som jag avslutade i mitten av juni.
Trots det har jag haft svårt att känna glädje av att blogga och det har inte ens varit kul att laga mat. Och det märks. Det krystas fram inlägg och så vill jag inte arbeta. Jag har en del recept som ligger på vänt men det har varit svårt att blogga då skrivarglädjen varit borta. Jag vet att många bloggare drabbas av just bloggtorka och det gäller att komma över tröskeln. Nicklas Kokbok har ju ett antal år på nacken, 19 för att vara exakt, och även om det inte började som en blogg så har det vuxit till det.
Så jag gör så här, jag tar ett par veckors bloggavbrott för att finna glädjen igen. Se det som en kaffepaus. Jag kan inte lova att jag helt ska hålla mig borta men jag kan ju alltid försöka…
Veckans matsedel kommer upp var söndag, men utöver det så drar jag ned, både för att finna glädjen i att blogga och att laga mat – igen. Gillar du att laga mat, så kan jag tipsa om en rolig tävling. Och här gör jag reklammärkning så att ingen kan säga något om det 😉
Klickar du på länken så kommer du till en tävling där du deltar med ditt godaste recept på ramen. Inspirera mig!
Sköt om er.