4 portioner
Ingredienser
- 1 vitkålshuvud
- vatten
- salt
- 300 g blandfärs
- 1 dl risgryn
- 2 dl vatten
- 1 gul lök
- vatten
- salt
- vitpeppar
- mjölkfritt margarin
- 3/4 dl buljong
Arbetsbeskrivning
Koka upp vattnet och förväll vitkålsbladen så att de blir mjuka. Lägg upp dem och låt rinna av. Koka upp risgrynen med vatten i ca 15 minuter. Låt kallna. Arbeta färsen med hackad lök, kryddor och det kokta kalla riset. Tillsätt lite vatten i taget och späd till en lös färs. Lägg ca 2 msk av färsen på varje kålblad, rulla ihop kåldolmen och fäst ev med en tandpetar.
Lägg dem tätt i gryta eller ugnsfast form. Lägg mjölkfritt margarin i klickar på anrättningen och stt in dem att steka i 200 grader. Ös med fettet tills kåldolmarna fått fin färg. Späd med buljongen och ös med skyn tills kålen känns mjuk och färdig. Ungefärlig stektid är 1 ½ timme.