4 portioner

kaldolmar_stekta

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud
  • vatten
  • salt
  • 300 g blandfärs
  • 1 dl risgryn
  • 2 dl vatten
  • 1 gul lök
  • vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • mjölkfritt margarin
  • 3/4 dl buljong

Arbetsbeskrivning
Koka upp vattnet och förväll vitkålsbladen så att de blir mjuka. Lägg upp dem och låt rinna av. Koka upp risgrynen med vatten i ca 15 minuter. Låt kallna. Arbeta färsen med hackad lök, kryddor och det kokta kalla riset. Tillsätt lite vatten i taget och späd till en lös färs. Lägg ca 2 msk av färsen på varje kålblad, rulla ihop kåldolmen och fäst ev med en tandpetar.

kaldolmar

Lägg dem tätt i gryta eller ugnsfast form. Lägg mjölkfritt margarin i klickar på anrättningen och stt in dem att steka i 200 grader. Ös med fettet tills kåldolmarna fått fin färg. Späd med buljongen och ös med skyn tills kålen känns mjuk och färdig. Ungefärlig stektid är 1 ½ timme.