Under sensommaren köpte vi hem ryggbiff som vi skulle grilla men det var så fruktansvärt tråkigt och segt så vi förpassade det till frysen. Där har det legat och jag har inte vetat vad jag skulle göra av det, tills jag kom på att jag kunde använda det i en gryta.

4 portioner

kalopsryggbiff

Ingredienser:

  • 500 g ryggbiff
  • 2 röda lökar
  • 1 paket bacon
  • mjölkfritt margarin
  • salt
  • peppar
  • kryddpeppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • ca 1 l vatten (ev mer)
  • 1 msk potatismjöl + 2 msk vatten

Arbetsbeskrivning:
Skala och skiva löken. Skär baconet i bitar. Fräs det i mjölkfritt margarin. Fräs köttet och krydda. Späd med vatten och lägg i en köttbuljongtärning. Låt koka i ca 2 timmar på svag värme (som jag nämnde tidigare, köttet var segt och tråkigt). Späd med ev mer vatten.

Avsluta med att röra ned potatismjöl. Serveras med kokt potatis.