Åh, det är dags att börja frossa i tulpaner igen och ett bra tag framöver kommer det att ”plockas hem” en ny färsk bukett i veckan. Vilken är din favoritfärg?
I dag blev det kålpudding. Det var ett tag sedan vi hade det sist och det var riktigt, riktigt gott. Jag vet att en del brukar vilja ha sås till kålpuddingen men vi äter den som den är, med kokt potatis och lingonsylt. Jag tillsatte lite saltgurka i min köttfärs men det är absolut inget krav.
4 portioner
Ingredienser
- ½ vitkålshuvud
- 2 msk mjölkfritt margarin
- 2 msk mörk sirap
- 900 g blandfärs
- 2 ½ dl vatten
- salt
- peppar
- ca 1 dl skivad saltgurka
Arbetsbeskrivning
Strimla kålen tunt och bryn den i mjölkfritt margarin. Låt bryna en stund och tillsätt sirap. Bryn försiktigt under fortsatt omrörning tills kålen fått fin färg.
Arbeta färsen med vatten och kryddor. Smaksätt väl. Färsen ska vara ganska lös.(Tillsätt saltgurka om du vill ha med det).
Lägg färsen i en smord form och häll på kålen. Gräddas ca 50-60 minuter i 200 grader.
Serveras med kokt potatis och lingonsylt.
Trackbacks/Pingbacks