4 portioner

kålpuddng

Ingredienser

  • ½ medelstort vitkålshuvud
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • ½ msk sirap
  • 250 g fläskfärs
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 1 dl vatten

Arbetsbeskrivning
Skär kålen fint. Bryn mjölkfritt margarin, lägg i kålen och tillsätt sirap. Bryn försiktigt underomrörning tills den fått fin färg. Lägg skorpmjöl att svälla i vatten. Arbeta färsen kraftigt och tillsätt skorpmjölsblandningen lite i sänder. Smaksätt väl. Färsen ska vara ganska lös. Lägg hälften av kålen i en smord form, därefter färsen och överst resten av kålen. Späd med vatten. Gräddas ca 50-60 minuter i 200 grader.

Serveras med kokt potatis, sås och lingonsylt.