Jag blev med ny telefon för ett par veckor sedan och det var välbehövligt. Min gamla telefon var så trött, batteriet dog bara jag tittade på den och att överhuvudtaget kunna surfa på den, utan smärre utbrott, var omöjligt. Det räckte med att jag tittade på telefonen så blev jag arg. Om jag fick ett SMS, tog det ett halvt dygn innan det plingade till, så det var inte helt optimalt. Telefonen gick under namnet Huwaeii-skit. Och, bara för att förtydliga, jag har absolut inget emot Huwaeii men min gamla telefon var trött, så därav öknamnet.
Ungarna hade varit på mig i nästan 6 månader att jag skulle förnya min mobiltelefon men jag är av den naturen att jag inte unnar mig saker som telefoner och datorer. Kläder är en sak, men telefoner är bara ett nödvändigt ont. För att inte tala om datorer, men det är en annan historia som jag lär återkomma till…
Till slut ilsknade jag till, efter att ha tillbringat en helg med en helknäpp telefon, så jag begav mig till närmaste butik. Iphone vill jag definitivt inte ha – jag är Samsungmänniska, men jag hittade ingen Samsung som jag gillade. Jag klämde på telefoner, tittade på dem och hade messengerkontakt med sonen som påstod att vad jag än valde för telefon så var den 100% bättre än vad jag hade. Phew!
Jag sprang på en Motorola och efter lite funderande så fick den följa med hem – och jag är mer än nöjd – så här en månad senare. Och vet ni, för första gången har jag köpt en så pass modern telefon att jag kan köpa mobilskal. Mina tidigare mobiltelefoner har varit så pass gamla, redan när jag köpt dem, att det inte funnits mobilskal. Men nu är jag så pass modern att det finns – så nu frossar jag. Visst är skalen söta?
Till middag ikväll blev det en kålrotslåda med kotletter som fått steka i flera timmar. Kålrotslådan riktigt smälter i munnen, är rejält mäktig och enligt originalreceptet ska man tillsätta 1 dl sirap, men det räcker mer än väl med 1-2 msk. Det finns ett par kotlettrecept på hemsidan, så det är bara att söka bland recepten.
4-6 portioner
Ingredienser
- ca 400 g kålrötter
- 500 g potatis
- 100 g morötter
- 2 dl ströbröd
- 3 dl plantbaserad grädde
- 1 dl sojamjölk
- 1-2 msk sirap
- 1 1/2 tsk mald ingefära
- 1/2 tsk vitpeppar
- 1-2 tsk salt
- 1 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och skär kålrötter, potatis och morötter i stora bitar och koka dem i lättsaltat vatten under lock tills de är mjuka.
Låt ströbröd svälla i plantbaserad grädde och sojamjölk.
Häll av kålrotsspadet, men spara det.
Mosa rotfruktsbitarna eller mixa dem.
Blanda ströbröd, mixade rotfrukter, sirap samt mald ingefära, ägg, vitpeppar och saltSpäd med spadet till lös konsistens. Häll massan i en ugnssäker form.
Strö över ströbröd och grädda lådan i 1 1/2-2 timmar, beroende på om man har en hög eller vid form. Lådan kan frysas.