ca 50 st

nicklaskokbok_kanelbulle
Foto: Nicklas Kokbok

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl havredryck
  • 1 tsk salt
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 1 3/4 dl vit sirap
  • ca 16 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 150 g mjölkfritt margarin
  • kanel och strösocker
  • alt 150 g mjölkfritt margarin och brun farin
  • ägg
  • pärlsocker

Arbetsbeskrivning
Smält fettet. Tillsätt havredryck. Smula ner jästen i en skål och häll över degvätskan. Tillsätt sirap, salt och vetemjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta ihop degen tills den släpper bunken. Låg degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.

Knåda degen och kavla ut den. Bred på mjölkfritt margarin och strö över rikligt med kanel och strösocker. Rulla ihop längden och skär ut bullar. Lägg i pappersformar.

Jäs 30 minuter.

Pensla bullarna med ägg, strö över pärlsocker och grädda bullarna i 250 grader i ca 10 minuter (längder ca 20 minuter i 200 grader).