ca 50 st
Ingredienser
- 50 g jäst
- 5 dl havredryck
- 1 tsk salt
- 150 g mjölkfritt margarin
- 1 3/4 dl vit sirap
- ca 16 dl vetemjöl
Fyllning:
- 150 g mjölkfritt margarin
- kanel och strösocker
- alt 150 g mjölkfritt margarin och brun farin
- ägg
- pärlsocker
Arbetsbeskrivning
Smält fettet. Tillsätt havredryck. Smula ner jästen i en skål och häll över degvätskan. Tillsätt sirap, salt och vetemjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta ihop degen tills den släpper bunken. Låg degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
Knåda degen och kavla ut den. Bred på mjölkfritt margarin och strö över rikligt med kanel och strösocker. Rulla ihop längden och skär ut bullar. Lägg i pappersformar.
Jäs 30 minuter.
Pensla bullarna med ägg, strö över pärlsocker och grädda bullarna i 250 grader i ca 10 minuter (längder ca 20 minuter i 200 grader).
Trackbacks/Pingbacks