Den här kardemummakakan är en blandning mellan vanlig kaka och en tårta. Är det fler än jag som älskar kardemumma? Gör du det så är det här kakan för dig och det går bra att utesluta fyllningen om man vill ha en torr kaka. Jag smaksatte med starkt kaffe men jag glömde bakpulvret så kakan ser lite ihopsjunken ut. Så kan det gå när inte haspen är på. Men kakan var god – mycket god.
Ingredienser:
- 200 g mjukt mjökfritt margarin + lite extra att smörja formen
- 2,5 dl strösocker
- 4 st ägg
- 3 msk starkt kaffe (espresso)
- 1 msk kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl vetemjöl
- 2,5 dl växtbaserad grädde
- lite kardemumma
- florsocker
Arbetsbeskrivning:
Börja med att vispa strösocker och margarin pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och fortsätt vispa. Rör ned övriga ingredienser.
Häll smeten i en smord form och sätt in i 175 graders ugn i ca 20-25 minuter.
Ta ut kakan och låt den kallna.
Dela kakan på hälften. Vispa ”grädde” med kardemumma och bred ut det på ena halvan. Lägg över den andra halvan.
Sikta över florsocker-