4 portioner
Ingredienser:
- Pajdeg:
- 150 g mjölkfritt margarin
- 3½-4 dl vetemjöl
- ½ dl vatten
Fyllning:
- 1 paket bladspenat, 250 g
- 1 paket bacon, skuret i strimlor
- ca 100 g färska champinjoner
- 100 g rökt skinka, skuret i strimlor
- 1 liten bit purjolök, ca 10 cm
- malen muskotnöt
- salt
- peppar
- mjölkfritt margarin
Äggstanning:
- 3 ägg
- 3 dl havredryck
Arbetsbeskrivning
Lägg 3½ dl mjöl i en skål (spara resten till utkavlingen). Skiva ned det rumsvarma fettet. Tillsätt vatttnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg degen i en plastpåse i kylen ca 1 timme.
Kavla ut degen tunt och klä en pajform. Nagga botten. Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10 minuter.
Tina bladspenaten något. Smält mjölkfritt margarin i en gryta. Lägg i bladspenaten och värm den sakta på svag värme. Tillsätt lite vatten och låt vattnet koka in. Krydda med malen muskotnöt, salt och peppar.
Skär baconet i mindre bitar. Fräs det med skivad purjolök. Ställ åt sidan. Skär champinjonerna i mindre bitar. Fräs det i mjölkfritt margarin. Ställ åt sidan.
Fördela bladspenaten över den förgräddade pajformen. Lägg över den frästa baconen, purjolök, svamp samt skinka.
Vispa ihop ägg och havredryck. Häll över pajen och grädda i ugn, ca 200 grader tills äggstanningen stelnat, ca 20 minuter.
Serveras med ett gott brytbröd och en grönsallad.
Trackbacks/Pingbacks