4 portioner

kassler_

Åh så gott. Ville nästan slicka såsen från tallriken.

Ingredienser:

  • 600 g potatis
  • 1 rödlök
  • 100 g champinjoner
  • olja
  • salt
  • pepparmix
  • ca 600 g tunt skivad kassler
  • 150 g haricot verts
  • 3 dl Gott i Maten
  • ½ msk sambal oelek
  • färsk persilja
  • Mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning:

Skala och skär potatisen i tunna klyftor. Dela svampen och klyfta löken. Smörj en ugnsfast form med mjölkfritt margarin och lägg i potatis, champinjoner och röd lök. Salta och peppra. Sätt in i 225 g ugn i ca 20 minuter.

Ta ut formen och lägg på kassler och haricot verts. Sätt tillbaka formen in i ugnen tills kasslern börjar få lite färg (10-15 minuter).

Under tiden blandar du Gott i Maten med sambal oelek. Häll såsen över formen de sista 5 minuterna.

Lägg på persilja innan servering.