4 portioner (räcker också till en matlåda)
Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 100 g mjölkfritt margarin
- 10 msk vatten
- ca 600 g kassler
- mjölkfritt margarin
- 1 röd lök
- 1 vitlök
- 1 broccoli
- 1 röd paprika
- 1 liten burk oatly ifrache
- ½ förpackning gräslök
- 3 ägg
Arbetsbeskrivning:
Häll vetemjölet i en skål. Skär mjölkfritt margarin i mindre bitar och blanda det med vetemjölet. Nyp ihop så du får en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg i kylskåp någon timme.
Kavla ut degen och lägg den i en form med avtagbar botten. Nagga botten och sätt in i 200 grader i ca 15 minuter.
Ta ut pajen.
Skär kasslern i mindre bitar och bryn den i mjölkfritt margarin. Bryn lök och vitlök. Dela broccolin i mindre bitar och låt den bryna med på slutet. Häll allt i pajskalet. Lägg på lite strimlad paprika.
Blanda ifraiche med gräslök. Vispa äggen och rör ned ifraicheblandningen. Häll över pajskalet.
Sätt in i 200 grader i ca 30 minuter.
Trackbacks/Pingbacks