Jag blir så glad när det kommer nya, roliga produkter som man kan prova i sin matlagning. Nu är det här i och för sig ingen ny produkt för den lanserades redan förra året, men för mig är det nytt eftersom jag inte hunnit prova det tidigare. Har du sett att Risenta har en kikärtspasta? Pastan är gjord på ekologiskt kikärtsmjöl och vatten vilket innebär att den är glutenfri – så att alla kan njuta av den. Kikärtspastan är riktigt god och min man åt den med god aptit (han visste nämligen inte vad jag serverade…).

Jag slängde ihop en krämig tomatsås med massa koriander och det blev en riktigt smarrig middag så här på tu man hand. Blanda gärna olika sorters tomater som tillsammans sätter färg på såsen. Receptet är gjort för två men det är bara att dubbla om du ska tillaga för flera.

kikärtspasta04 kikärtspasta05 kikärtspasta06

2 portioner

Ingredienser:

  • 1 röd lök
  • 2 vitlökar
  • rapsolja
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 250 g tomater
  • 2 msk oatly ifraiche
  • salt
  • peppar
  • ½ kruka koriander

Arbetsbeskrivning:
Koka pastan.

kikärtspasta03

Strimla röd lök och vitlök. Bryn den i olja. Tillsätt sambal oelek som får bryna med löken en stund.

kikärtspasta01 kikärtspasta02

Halvera tomaterna och lägg dom i stekpannan. Bryn så att tomaterna blir lite mosiga. Rör ned ifraiche och bryn ytterligare någon minut så att såsen blir krämig. Smaka av med salt och peppar. Ta stekpannan från värmen och rör ned koriander.

Blanda såsen med pastan.

Spara