Kimchi är en traditionell (fermenterad) koreansk rätt, som ofta baseras på kinakål, och det är ett riktigt läckert tillbehör till olika maträtter. Du kan göra egen kimchi, men då det tar nästan 8 dagar att få den klar, så hade inte jag tålamod. Jag var sugen på kimchi nu, så jag köpte en färdig burk. Du hittar kimchi i de flesta butiker, bara bege till dig till asiatiska avdelningen och leta.

Det här är en toppenbra rätt att göra, om du har massor av kokt ris över. Och det bästa av allt är att du kan lägga i de grönsaker du är sugen på. Jag hade bara broccoli hemma, så jag tillsatte det, men det här är en rätt som går att variera i det oändliga.

4 portioner

Ingredienser:

  • 600 gram kokt ris
  • 2 msk rapsolja
  • 1 styck purjolök
  • 1 burk (400 gram) kimchi
  • 1 broccoli
  • 1 förpackning maggisås
  • 1 msk sesamolja
  • 4 ägg

Så här gör du:
Koka riset (om du inte har rester över).

Strimla purjolöken och hetta upp olja i en stekpanna. Fräs purjolöken tills den börjar få färg. Tillsätt kokt ris, broccoli och kimchi (spara spadet). När riset fått lite färg, droppa över lite sesamolja och maggisoja. Smaka av. Blanda ned spadet. Stek ägg och servera på riset.