Skärtorsdag – och jag har haft semester idag vilket har varit helt underbart. Solen skiner och jag har fått en massa egentid så jag hann bland annat med lite shopping. Jag kom hem med ett par ursöta vårjeans och nu vill jag bara att temperaturen ska fortsätta stiga så att jag kan skippa vinterskorna. Jag fryser så lätt om fötterna och det innebär att hela jag fryser. Jag beundrar alla som kan gå barbenta och utan strumpor redan i april för jag skakar av köld. Nåväl, det blir väl en sommar även i år vilket innebär att jag kan plocka fram lättare skor och ställa undan vinterskor.

Just nu har jag en gryta med biff stroganoff på spisen men jag har även förberett lite gott till imorgon kväll – smördegsknyten fyllda med spenat och veganost. Hittar du inte samma ost som jag använder, ta någon likvärdig. Jag hittar en hel del av mina produkter på Lidl och de har en ganska stort sortiment av mjölkfria produkter. Det kan vara svårt att hitta, men det finns 🙂 Och, se till att den smördeg du använder verkligen är mjölkfri.

cirka 32 stycken

Ingredienser:

  • 8 bitar smördeg (cirka 12×12 cm). Läs på förpackningen så smördegen verkligen är mjölkfri
  • rapsolja
  • 400 g babyspenat färsk
  • 1 förpackning dairy free spread spring onion and cracked black pepper
  • 1-2 msk sriracha mayo sauce

Gör så här:
Lägg spenaten i en gryta tillsammans med olja. Bryn ett par minuter. Dra bort från plattan och blanda ned dairy free spread. Smaka av med sriracha mayo sauce.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär ut 6 x 6 cm stora rutor av smördegen. Lägg en klick av röran i mitten av varje och nyp ihop de fyra ändarna/snibbarna samlade i mitten.

Sätt in plåten i ugnen i ca 10 min tills dem blir gyllene. Ta ut plåten och låt svalna.

Tips: Går bra att förbereda någon dag innan. Frys in. Ta ut dem samma dag de ska serveras och värm i ugn 4 minuter på 150 grader.