Måndag morgon och det ser ut som om vi har en strålande vecka framför oss. Min fibromyalgi mår så bra av sol och värme och att halsen fortfarande river försöker jag glömma. Den här veckan ska jag ägna åt mig själv (ja, förutom att jobba också): det blir frissan, fixa naglar och ett mysigt event med Fnulan. Nästa vecka är det dags för bloggmingel i Malmö och det ser jag också fram emot. Kroppen blir så mycket gladare när solen tittar fram och jag ska också ut och rasta min nya elcykel. En kommande må bra vecka med andra ord.

I lördags kväll slängde jag ihop en glass och det enda du behöver är fyra ingredienser: kokosmjölk, strösocker, vaniljsocker och kakao. Släng också in ett par timmars tålamod. Du behöver inga ägg eller glassmaskin. Jag gjorde glassen helt utan glassmaskin och det tog cirka 4 timmar för glassen att bli klar.

4 portioner

Arbetsbeskrivning:

  • 1 burk kokosmjölk (jag använde light men hade föredragit originalversionen. Min man envisas med att handla lightprodukter – jag vill ha riktiga produkter)
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao

Arbetsbeskrivning:
Vispa ihop alla ingredienser i en skål. Sätt in skålen i frysen. Löjligt enkelt, eller hur?

Ta ut formen en gång i timmen och vispa rejält – glassen blir lite luftigare.

Min glass var inne cirka 4 timmar i frysen. Skopa upp glassen i ett par skålar och dekorera med lite bär. Ät och njut.

Spara