Hör ni, ni har väl inte glömt vår utmaning: månadens gröna? Vi har en ny värd för juni månad och det är Lovisa som den här månaden har jordgubbar som tema. Jag är mycket förtjust i jordgubbar och när jag väntade Nicklas för 23 år sedan hade jag fruktansvärda cravings efter just jordgubbar och då var det inte lika lätt att få tag i färska jordgubbar som det är idag. Kommer ihåg att jag i mars månad satt och slörpade i mig färdigköpt jordgubbskräm som substitut och jag tror mig minnas att krämen innehöll mer socker än jordgubbar.
Mitt bidrag till månadens gröna är en gluten- och mjölkfri kokosplätta med jordgubbar som kokats ihop med honung. Du måste vara lätt på handen när du vänder plättarna för de går itu om man inte är försiktig.
Ingredienser:
- 1 dl kokosmjöl
- ½ tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 3 st ägg
- 25 g smält mjölkfritt margarin
- 1 msk honung
- 2½ dl kokosmjölk
- 1-2 msk florsocker (smaka av – jordgubbssåsen är rätt söt i sig själv)
- 10 jordgubbar
- 3 msk honung
Arbetsbeskrivning:
Vispa äggen för hand ca 30 sekunder så smeten blir lite fluffig. Rör i övriga ingredienser och hetta upp ett plättjärn. Häll ca 1 msk smet i varje rundel och vänd dem först försiktigt när de fått fin färg.
Skiva jordgubbarna och lägg dem i en gryta. Häll över honungen och låt jordgubbar och honung få ett hastigt uppkok. Skeda såsen över plättarna.
Är du intresserad av fler mjölkfria jordgubbsrecept så kan jag bjuda på:
- Rabarber- och jordgubbscheesecake
- Banan- och jordgubbssmoothie
- Pizza med jordgubbar dränkta i balsamvinäger
- Jordgubbsmandelkaka med limesirap
Ser jättegott ut! 🙂
Tack Charlotte – det är riktigt smaskigt 🙂