Hör ni, ni har väl inte glömt vår utmaning: månadens gröna? Vi har en ny värd för juni månad och det är Lovisa som den här månaden har jordgubbar som tema.  Jag är mycket förtjust i jordgubbar och när jag väntade Nicklas för 23 år sedan hade jag fruktansvärda cravings efter just jordgubbar och då var det inte lika lätt att få tag i färska jordgubbar som det är idag. Kommer ihåg att jag i mars månad satt och slörpade i mig färdigköpt jordgubbskräm som substitut och jag tror mig minnas att krämen innehöll mer socker än jordgubbar.

Mitt bidrag till månadens gröna är en gluten- och mjölkfri kokosplätta med jordgubbar som kokats ihop med honung. Du måste vara lätt på handen när du vänder plättarna för de går itu om man inte är försiktig.

kokosplättar03

 

kokosplättar02

 

kokosplättar01
25 plättar

Ingredienser:

  • 1 dl kokosmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3 st ägg
  • 25 g smält mjölkfritt margarin
  • 1 msk honung
  • 2½ dl kokosmjölk
  • 1-2 msk florsocker (smaka av – jordgubbssåsen är rätt söt i sig själv)
  • 10 jordgubbar
  • 3 msk honung

Arbetsbeskrivning:
Vispa äggen för hand ca 30 sekunder så smeten blir lite fluffig. Rör i övriga ingredienser och hetta upp ett plättjärn. Häll ca 1 msk smet i varje rundel och vänd dem först försiktigt när de fått fin färg.

Skiva jordgubbarna och lägg dem i en gryta. Häll över honungen och låt jordgubbar och honung få ett hastigt uppkok. Skeda såsen över plättarna.

Är du intresserad av fler mjölkfria jordgubbsrecept så kan jag bjuda på: